top of page

Pomeranians en keeshonden

Heeft u een pomeranian of keeshond en wil u deze laten trimmen in een professioneel trimsalon en op de correcte manier? Dan bent u hier aan het juiste adres! Alle pomeranians/keeshonden worden hier getrimd en verzorgd met de allerbeste verzorgingsproducten.De vacht van de pomeranian en keeshond

De Pomeranian heeft een dubbele vacht die bestaat uit een korte wollige ondervacht en een lange volle bovenvacht. Op een leeftijd van ongeveer 4-6 maanden tot 9-12 maanden maakt de Pomeranian een vachtwissel door, de zogenoemde “ugly fase”. Hierin wisselt de puppyvacht, die alleen bestaat uit onderwol, naar de volwassen dubbele vacht. Er treedt een heftig ruiproces op waar veel eigenaren dan ook van schrikken. De pup kan kale plekken krijgen omdat het haar niet overal geleidelijk aan uitvalt. Op een gegeven moment zult u langere piekjes haar zien doorkomen, dit is het begin van de volwassen vacht. En hoe verleidelijk het ook is om juist in deze fase die lange piekjes te laten knippen, het is van groot belang dat dit niet gebeurt. Wanneer de lange nieuwe vacht meteen wordt afgeknipt zal dit proces nog veel langer duren. Wanneer tijdens de vachtwissel niet aan de hond wordt geknipt zal de hond uiteindelijk een mooie, volle volwassen vacht ontwikkelen! Hiervoor is echt enig geduld nodig.

387333530_841572194099244_8041152404657847378_n.jpg

Wat te doen tijdens de Ugly Fase? 

Het is van groot belang in deze fase dat de vacht open en luchtig blijft zodat de huid kan ademen. Anders slaat de vacht dicht, gaat deze vervilten en is het leed niet te overzien. Regelmatig kammen, borstelen en wassen met de juiste producten en blazen met een krachtige blazer (in het trimsalon) zijn de key words hierin! 


Dit pommetje links op de foto is 6 maand oud en kwam voor zijn tweede puppy-trim.

“Boo model”, no way!

Ik krijg regelmatig het verzoek om een Pomeranian in een zogeheten “Boo model” te knippen of zelfs te scheren. En hoe schattig het er ook uitziet, het slechtste wat je met de vacht van een Pomeranian kunt doen is scheren of in de ondervacht knippen. Je loopt daarmee het risico dat het haar niet meer terug groeit en de hond kan hierdoor (gedeeltelijk) kaal worden! Dit zal door mij daarom ook niet worden gedaan. (Medische redenen hiervan uitgezonderd uiteraard). De bovenvacht kan prima ingekort worden maar nooit zo kort dat er in de ondervacht wordt geknipt. Helaas zie ik met grote regelmaat hondjes die te kort zijn geknipt waardoor er blijvende kale plekken zijn ontstaan. De foto hiernaast is dus NIET oke!

Vachtverzorging

Zoals ik hiervoor al verteld heb, is het heel belangrijk om de vacht en huid van de Pomeranian in goede conditie te houden. Door regelmatig te borstelen en te kammen tot op huid voorkomt u dat er klitten in de vacht komen of nog erger, dat de vacht gaat vervilten. Leer de pup daarom dus ook vanaf het begin te wennen aan het borstelen en kammen zodat dit later geen probleem wordt. Een regelmatige trim- en wasbeurt houdt de vacht van uw hond in topconditie. Het is aan te raden om uw pup op jonge leeftijd al kennis te laten maken met de trimsalon door middel van een puppy behandeling. Uw hondje raakt zo vertrouwd met de geluiden, geuren en aanrakingen, wat veel stress en problemen in de toekomst zal voorkomen! Uw hondje is welkom vanaf het moment dat deze alle entingen heeft gehad. De meeste hondjes komen hier zo rond de 2 - 4 maanden voor een eerste kennismaking.

bottom of page